
10 טעויות נפוצות בדרך לאתגר הבא
גם אתם מצאתם את עצמכם שולחים עשרות קורות חיים ולא מקבלים תשובה? הגעתם לראיון עם ציפיות גבוהות והתאכזבתם מחוסר ההתאמה? קיבלתם "לא" כל כך הרבה פעמים שאתם מתחילים להתייאש ולאבד את הביטחון העצמי? תהליך חיפוש עבודה יכול להיות ארוך ומייגע ולא מעט פעמים גם מתסכל- ראיון שאיכזב, חוסר תיאום ציפיות, מבדקים שלא הצלחתם לעבור בהצלחה וחוסר בהירות בקשר ליעילות קורות החיים שלכם. לפעמים זה מרגיש כאילו אתם עושים את הכל נכון ובכל זאת לא מצליחים להתקדם ולמצוא את האתגר הבא שלכם. הנה כמה טיפים ממראיינות מנוסות שיעזרו לכם לייעל את התהליך- וכן, גם לקצר אותו משמעותית.
1. אל תהיו מועמדים סדרתיים
לא מומלץ לשלוח קורות חיים למשרות שאתה לא עונה על דרישות החובה שבהן.
כן, רכזת הגיוס רואה את קורות החיים שלך בכל עשר הפעמים האלה.
2. לא להיות אובססיביים
תהליכים לוקחים זמן, אין צורך להתקשר בכל שעה עגולה לבדוק סטטוס של תהליך מסוים, ברגע שהמראיינת תדע משהו חדש היא תדאג לעדכן אותך.
3. לא לזלזל בחשיבות הרושם הראשוני
רושם ראשוני הינו חשוב, גם בלינקדאין כדאי לעדכן את הפרופיל. המגייסות בוחנות כל פרט בקשר אליכם בתהליך הגיוס.
4. לא להתייחס לראיון טלפוני בקלות ראש
ראיונות טלפונים הינם החלק הראשוני של הגיוס שלך, לכן יש לכבד את המראיינים ולא להתייחס אליהם כמזכיר/ה אישית. אומנם זהו שלב ראשוני אך משמש כמסנן לתפקיד ויש להתיחס אליו ברצינות. לפעמים זה מה שיעשה את כל ההבדל בין אם תקבלו את התפקיד או לא.
5. לא לערבב בין ידע תיאורטי לבין ניסיון מעשי
ידע וניסיון מעשי הינם שני דברים שונים, יש לציין בניסיון את מה שנעשה לגביו בפועל ולא לימודים תאורטיים.
6. אל תבזבזו זמן ואנרגיה מיותרים על ראיונות לא רלוונטיים
מטרתנו שתמצאו את המקום הנכון לכם, ציינו ושאלו בראיון הטלפוני את הדברים החשובים לכם, כדי שלא תגלו כי אין זה רלוונטי בהגיעכם לראיון האישי.
7. אל תציינו תחביבים לא רלוונטיים
אנו מאמינות כי כל המרבה הרי זה משובח: שפות, כישוריים אישיים, תקציר פרופיל. אבל- במידה. תחביב כגון הוצאת הכלב לטיול בפארק כנראה פחות רלוונטי.
8. אל תרחיבו לגבי ניסיון לא רלוונטי
ניסיון שאינו רלוונטי לתחום ניתן לסכם בשורה קצרה בין השנים בו נעשה ובתחום כך וכך, אין צורך לפרט יתר על המידה. אותו עיקרון צריך להיות מיושם כאשר אתם נשאלים בקשר לניסיון לא רלוונטי בראיון עבודה- תתארו בקצרה וחיזרו מהר להתמקד בניסיון שלכם שיותר רלוונטי לתפקיד המוצע.
9. אל תשכחו להכין מראש ממליצים טובים
בתהליך הגיוס כדאי להיות מצוידים בלפחות 2 ממליצים רלוונטים וזמינים אשר אתם בטוחים כי יתנו עליכם המלצות טובות, גם בשלב זה מועמדים יכולים ליפול! בוגרים טריים אשר אין להם ממליצים ממקום עבודה רלוונטי ניתן למסור ממליצים של מקומות עבודה אחרים או מרצים.
10. אל תציינו כישורים שאינכם שולטים בהם
בהרבה משרות תתבקשו לבצע מטלה מקצועית וגם בראיון הפרונטלי יתכן ותישאלו על כך. אם לא תגלו ידע ובקיאות כפי שציינתם בקו"ח, זה עלול לפגוע באמינותכם ולפסול אתכם למשרות נוספות.
לסיכום: אם תייעלו את קורות החיים שלכם בכך שתהפכו אותם ליותר רלוונטיים למשרה שעומדת על הפרק, תהיו אמינים, בראיון הטלפוני תבררו צרכים וציפיות מראש ולא תבזבזו זמן ואנרגיה מיותרים, תתמקדו במשרות שבאמת מתאימות לכם ומעניינות אתכם, תגיעו לראיון מוכנים, לאחר שהמראיינים כבר הכירו את הכישורים האמיתיים שלכם, יש לכם סיכוי גבוה להתקדם באותם המקומות, ולקצר את תהליך חיפוש העבודה שלכם באופן משמעותי. בהצלחה!
מצאתם עבודה ורוצים להצטיין? לחצו כאן לטיפים להתייעלות בעולם של הרבה הסחות דעת