10 טיפים מנצחים לראיון פרונטלי

אז שלחתם קורות חיים, והנה בחרו להתקשר אליכם (ולעוד כמה), סביר להניח שמתוך מאות קורות חיים שהתקבלו, והפלא ופלא, גם עברתם את הסינון הטלפוני בהצלחה. הגיע הרגע המכריע- הראיון הפרונטלי. מה צריך לעשות לפני שמגיעים? איך להתכונן לראיון? מה להגיד ומתי? 10 כללי אצבע כדי למקסם את הסיכויים שלכם לנצח:

1. מחקר מקדים במדיה חברתית- היום אפשר לדעת כמעט הכל באמצעות הרשתות החברתיות- תעשו בדיקה מקיפה על החברה שאתם הולכים אליה לראיון, וודאו שאתם מתחברים לתרבות הארגונית, לאווירה, לכל הקונספט שמסביב. בידקו את הדף העיסקי של החברה בפייסבוק. כך תוכלו להתרשם מתמונות מאירועים, ערבי צוות וכו. ולהבין אם המקום מתאים לכם. אחרי הכל, אתם לא רוצים לבזבז את זמנכם לחינם ולהגיע לראיון בחברה שבסוף לא תרצו לעבוד בה.

2. להגיע מוכנים- להגיע מוכנים לראיון זה אומר שאתם צריכים להכיר את החברה, מה היא עושה, מה התפקיד המוצע, מה הניסיון המקצועי שאתם הולכים לדבר עליו ולשים עליו את הדגש בראיון, להכין דוגמאות רלוונטיות של הצלחות שלכם בתחום אליו אתם מכוונים, ולדעת מראש את התשובה שלכם לשאלת השאלות: "ספר/י לי על עצמך".

3. מה ללבוש? מומלץ להתאים את עצמכם לאווירה ולתרבות הארגונית של החברה בה אתם מתראיינים. אם מדובר בחברת סטארט אפ צעירה, ג'ינס וטי-שירט זה לחלוטין אפשרי. אם מדובר במשרה ממשלתית, אז ממש ממש לא. במקרה הזה עדיף להגיע במראה ייצוגי יותר, למשל, חולצה מכופתרת ומכנסיים. בקצרה, נכון שצריך להיות נאמנים לעצמכם ולא להתלבש בצורה שלא משקפת את האישיות שלכם, אבל- יחד עם זה- תתאימו את עצמכם לסטייל המקובל בחברה אליה אתם מגיעים. אחרי הכל, אתם לא רוצים להיראות כאילו נחתתם הרגע ממאדים.

4. להגיע מוקדם- אין סיבה לחשוש להגיע מוקדם לראיון. עדיף לכם להקדים מאשר להגיע באיחור ולהיות בלחץ לפני הראיון ותוך כדי. קחו בחשבון פקקים בלתי צפויים בדרך. קחו בחשבון את הזמן שייקח לכם למצוא חניה. עדיף להגיע מוקדם ולשתות משהו, להירגע מהנסיעה ולהתחיל את הראיון רעננים ורגועים.

5. מה יקרה אם איחרתי? הכל בסדר. כולנו בני אדם. אבל כדאי מאוד להתקשר וליידע את המראיינים שאתם מאחרים. כבדו את זמנם.

6. רושם ראשוני- רוצים דרך מנצחת להשאיר חותם? תבואו חיוביים ומלאי אנרגיה, והכי חשוב- חיוך. תחייכו. הדרך אל ליבו של המראיין תהיה הרבה יותר קלה מרגע שתחייכו אליו עוד בהתחלה.

7. תהיו ענייניים- הראיון קצוב בזמן. כדאי להיות עניניים ולספר על הניסיון הרלוונטי שלכם שמתאים למשרה שאליה אתם מתמיינים. אפשר ומומלץ לספר קצת על ניסיון לא רלוונטי אך בקצרה ככל שניתן. אל תשכחו, המראיין בודק בראיון לא רק את ניסיונכם המקצועי, אלא גם פרמטרים נוספים. כמו למשל, את רמת המסוגלות שלכם להיצמד לעיקר ולא לטפל. כך הוא מדמיין אתכם כעובדים עתידיים. כמובן שהוא לא ירצה מועמד שהולך סחור סחור- הוא ידמיין אתכם הולכים סחור- סחור גם כמועסקים, וזה לא הרושם שאתם רוצים ליצור. אחרי הכל, כשיש פרויקטים בעבודה, עם דד ליינים דוחקים, מעסיקים רוצים לבחור את אותו מועמד שיודע לנהל את הזמן שלו נכון ולרכז את המשאבים שלו במקום הנכון. את כל זה ניתן ללמוד עליכם מהדרך בה אתם מתראיינים.

8. אתם בלחץ? אל דאגה- גם המועמדים הבכירים והמנוסים ביותר שרויים בלחץ בזמן הראיון. אל דאגה, מראיינים לוקחים את זה בחשבון וזה לא נכנס לשיקול בתהליך בחירתכם.

9. תענו על שאלות בלי להתנשא- מאחורי כל שאלה של מראיין/ת עומד רציונל מסויים. כדאי מאוד להתייחס בכבוד ובעניניות לכל שאלה כזאת, גם אם באותו רגע היא נראית לכם לא רלוונטית או שנדמה לכם שכבר עניתם עליה. אם תתנשאו ותגידו משהו בסגנון: "השאלה הזאת לא רלוונטית" או "כבר עניתי לך על השאלה הזאת", המראיין עלול לפסול אתכם ולחשוב שאתם אנשים שלא נעים לעבוד איתם. זיכרו- המראיינים בודקים את האישיות שלכם, לא רק את התשובות שלכם, אלא את הדרך בה אתם עונים.

10. סמול טוק- נכון, חשוב מאוד לציין את הניסיון המקצועי הרלוונטי שלכם, לשים עליו דגש ולתת דוגמאות. חשוב עוד יותר לתת שמות ממליצים. אבל- וזה אבל גדול- חשוב לא פחות לנהל שיחה עם המראיין. מדוע? סביר להניח שאתם לא המועמדים היחידים למשרה המוצעת. סביר גם להניח שלכל היתר יש את הניסיון הדרוש, בדיוק כמו לכם. ואולי אפילו יותר. אז מה יקבע אם דווקא אתם תיבחרו לתפקיד המוצע?

בהרבה מקרים, מה שקובע זה מידת הכימיה בין המראיין למרואיין. אתם בטח עכשיו אומרים לעצמכם, "אין סיכוי שאפשר להתכונן לכזה דבר, או שיש כימיה או שאין". אז אתם טועים. זוכרים את סעיף 1? מדיה חברתית. היום אפשר לדעת הכל באמצעות הרשתות החברתיות. אם שאלתם את השאלות הנכונות בראיון הטלפוני ואתם יודעים מי המראיין/ת שלכם, תוכלו לחפש אותו ברשתות החברתיות. לגלות מה הוא אוהב לעשות, מה התחביבים שלו, איפה הוא מבלה ואפילו איזה קוקטייל הוא אוהב לשתות בערב כשהוא יוצא עם אישתו. כן, כן. עד לרמה הזאת. למה אתם צריכים לדעת את כל זה? אם תדעו לפתח עם המראיין "סמול טוק" על נושאים שמשותפים לשניכם, תוכלו לשבור את הקרח ולמצב את עצמכם באותו הרגע, מעוד מועמד אחד מתוך כמה, למועמד המוביל, או לחלופין למועמד/ת שתפס/ה את תשומת לב המראיין בצורה כזאת שהוא לא ישכח אתכם.

לסיכום, אם תגיעו מוכנים, חיוביים, תביעו עניין וקשב, תהיו ענייניים, בעלי אישיות טובה, תחייכו ותיצרו קשר אישי, כך תמצבו את עצמכם במקום מאוד מאוד גבוה מול יתר המועמדים, ויש סיכוי שזה יוביל לניצחון ולחתימה על חוזה. זיכרו- מראיינים מחפשים מועמדים שהם ירצו וישמחו לעבוד איתם אחר-כך. אז תשננו את עשרת הטיפים האלה, תפעלו לפיהם ותגלו שזוהי הנוסחה להצלחה. שיהיה המון בהצלחה!

יש לכם חברים שמחפשים עבודה? שתפו אותם. אנחנו ממליצים לכם גם לקרוא את "10 טעויות נפוצות בדרך לאתגר הבא"

מלאו פרטים ונחזור אליכם
שלחו קורות חיים
Close